Sinullekko Dalmatiankoira?

Dalmatialaiset ovat ihastuttavia lemmikkejä, jos ne vain sopivat elämäntapaasi. Dalmatialaiset ovat energisiä ja seurallisia koiria. Ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, ovathan ne luotuja juoksemaan hevosvaunujen vierellä, mutta rakastavat myös omistajansa kainalossa nukkumista.

Ne tulevat yleensä muitta mutkitta toimeen ihmisten kanssa ja useinmiten myös muiden koirien kanssa.

Dalmatialaiset ovat erittäin älykkäitä, mutta itsepäisiä, eikä niillä juuri ole palveluskoirien miellyttämisen halua. Niinpä niiden kouluttaminen vaatii hieman enemmän luovuutta omistajiltaan, mutta ovat silti tavallaan jokseenkin helppoja kouluttaa ja mitä ihastuttavimpia harrastuskumppaneita monessa lajissa. Dalmatiankoirilla on nykyisin kilpailuoikeus myös palveluskoiralajeissa.

ROTUMÄÄRITELMÄ.

 

 

 

Dalmatian for You?

Dalmatians are wonderful pets if they match your lifestyle. Dalmatians are energetic and sosiable dogs. They need lot of exercise and activities, after all they are breed to run alongside by horse carriages, but they also love to sleep on their owner's arms.

They generally come along with all people and often also with other dogs.

Dalmatians are highly intelligent, but they don't necessarily want to please you. That's why their training requires little more creativity from their owners, but still they are very lovely hobby partners in many dogsport species. Dalmatian got competition permit in working dog species in Finland nowadays.

BREED STANDARD